Tagliatelle met kastanjechampignons en pecorino

Ingrediënten

  • 2 el roomboter
  • 300 gram kastanje champignons (fijngesneden)
  • rasp van 1 citroen
  • slagroom of kookroom
  • 200 ml witte wijn
  • 75 gram versgerapste pecorino kaas
  • 5 salieblaadjes (fijngesneden)
  • zwarte peper naar smaak
  • 400 gram tagliatelle

Bereiding:

  • Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
  • Smelt de roomboter in de koekenpan op laag vuur. Zet het vuur wat hoger en bak de kastanjechampignons. Voeg daarna de salie, citroenrasp en peper toe.
  • Voeg ook wat kookroom of slagroom toe
  • Schenk een scheut(je) witte wijn erbij
  • Draai het vuur van de koekenpan uit en voeg de pecorinokaas toe.
  • Serveer de tagliatelle met de saus er bovenop.

Nou dat wordt weer genieten!