Ingrediënten
- 6 grote witte uien
- 60 gr roomboter
- 1 el bloem
- 2 takjes verse tijm
- 200 ml witte wijn
- 1,5 liter groentebouillon
- 2 laurierblaadjes
- 1 (stok)brood
- 150 gr geraspte Gruyère of boerenkaas
Bereidingswijze
- Snij alle uien in ringen. Doe de boter in een soeppan en smelt de boter. Voeg de uien, tijm en laurier toe. Bak de uienringen goudbruin op laag vuur (ongeveer 20 minuten)
- Voeg de bloem toe aan de pan en al roerende de bouillon en de wijn. Laat de soep koken. Wel blijven roeren!
- Laat 30 minuutjes zachtjes pruttelen. Breng de soep op smaak met zout en peper en haal de laurierblaadjes uit de soep.
- Snij het stokbrood en bestrooi met gruyèrekaas of boerenkaas. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Schuif in de oven en laat de kaas smelten.
- Schep de soep in de soepkom en leg er een stukje stokbrood met gesmolten kaas op.
- Eetsmakelijk!